Voor optimaal gebruik van deze site, svp JavaScript activeren! Als het gaat om de zogeheten Social Visit Pass in Maleisië, het gewone toerisme visum, dan kun je je maar beter aan de reglementen houden
 




Short Term Social Visit Pass
Het toeristen visum van Maleisië is bedoeld voor een verblijf in het land van maximaal 30-90 dagen.

De meeste reizigers die naar Maleisië gaan, krijgen toegang m.b.v. het zogeheten Short Term Social Visit Pass, ook bekend als het toeristen visum.

Zoals de naam al aangeeft, is het de bedoeling dat je hiermee een relatief korte tijd in Maleisië verblijft. Het gros van de bezoekers krijgt bij aankomst een stempel waarmee men 30, tot ten hoogste 90 dagen, in Maleisië mag vertoeven. Bij een beperkt aantal landen dient echter vooraf schriftelijk een visum worden aangevraagd. Maar voor België is dat niet van toepassing; Belgen komen in aanmerking voor het gangbare VOA, "Visa on Arrival", d.w.z. de Short Term Visit Pass.

De Immigratiedienst van Maleisië hanteert de Short Term Social Visit Pass stempel voor de volgende doeleinden:

Toerisme
Bezoek aan familieleden of vrienden
Nieuwsvergaring en - reportage
Vergadering/Conferentie/Seminars
Fabrieksinspecties
Boekhoudcontrole
Ondertekenen van contracten/overeenkomsten
Werkzaamheden t.b.v. zakelijke investeringen
Afleggen van universiteit examen
Deelname aan sportcompetities
Overige door de Immigratiedienst goedgekeurde activiteiten

Belgisch Paspoort

Houders van een Belgisch paspoort krijgen bij aankomst in Maleisië doorgaans toestemming voor een verblijf van maximaal 90 dagen in het land. M.a.w. de Short Term Social Visit Pass is hier dus van toepassing. Het is goed om te beseffen dat het, volgens de huidige Maleisische immigratiewetgeving, met dit visum niet is toegestaan om langer in Maleisië te vertoeven dan erbuiten.

D.w.z. als iemand bijvoorbeeld 75 dagen als toerist door Maleisië heeft gereisd, dan dient die persoon vervolgens minimaal 76 dagen elders te blijven, alvorens hij of zij Maleisië weer in mag. Mocht deze reiziger voortijdig een poging wagen om Maleisië binnen te komen, d.w.z. nog voordat de 76 dagen zijn verstreken, dan is het mogelijk dat hem of haar voor een bepaalde tijd de toegang tot het land wordt ontzegd; mocht de dienstdoende immigratiebeambte dat van toepassing achten.

Sterker nog, mocht de reiziger in kwestie, volgens de desbetreffende immigratiebeambte, te vaak of te lang gebruik maken van de toegestane 90 dagen van het toeristen visum, dan is de bewuste beambte ook dan bevoegd om die persoon de toegang tot het land te ontzeggen. Let op: e.e.a. geldt zelfs als de reiziger zich zonder uitzondering aan de data van het toeristen visum heeft gehouden.

Bovendien kan het door een dergelijk geval voorkomen dat de bewuste reiziger nadien voor onbepaalde tijd op een zogeheten zwarte of grijze lijst beland bij de Immigratiedienst, met als gevolg dat hij of zij bij ieder volgend bezoek aan Maleisië aan een strengere beoordeling wordt onderworpen door de paspoortcontrole dan normaliter het geval zou zijn geweest.

Uiteraard is de Immigratiedienst van Maleisië er niet op uit om reizigers zonder aanleiding buiten het land te houden. Echter, iedereen die van plan is om vaker, of langer, in Maleisië te verblijven, of om een andere reden het land in wil dan waar een toeristen visum voor bedoeld is, wordt aangeraden om een daarvoor bestemd visum aan te vragen.

Heeft u het idee dat het MM2H Visum wel eens iets voor u zou kunnen zijn? Gebruik onderstaand formulier voor meer informatie.

  m.  v.



Er zijn nogal wat sites over MM2H met onjuiste informatie. MM2H.eu is op voor het laatst aangepast.

All information contained herein is correct at time of publication.
MM2H.eu cannot and will not be held accountable for any inaccuracy, omission, or obsolescence that may occur. All rates are subject to change.